Måleri – steg för steg

Målare som gör varje moment med noggrannhet

Här berättar vi lite mer om hur vi utför ett måleriuppdrag.

För att resultatet ska bli riktigt bra vid en målning är det grundläggande att varje steg utförs med omsorg. Vi inleder arbetet med ett kostnadsfritt hembesök så att vi kan bedöma vilka insatser som behövs för att nå ett bra resultat. Ibland behövs inget större grundarbete. I vissa fall kan vi behöva ta bort gamla tapeter innan själva måleriet utförs. Oavsett vilket så är det alltid viktigt att utföra ett ordentligt grundarbete innan måleriet påbörjas.

Vi skickar ett offertförslag

När vi utvärderat skicket och beräknat ytorna så ger vi dig en offert att ta ställning till. När denna är godkänd, så bokar vi in en tid för arbetet. Tänk på att utvändig målning bör utföras under sommarhalvåret. Vi försöker alltid boka in en tid så snart som möjligt.

Vi köper själva in det material som behövs för att kunna göra ett bra jobb. Har du några speciella önskemål när det handlar om färg eller nyans så är det bäst att du hör av dig till oss först så att vi kan anpassa arbetet efter dina önskemål. Vi skyddar alltid golv, lister, fönster och andra öppna ytor med papp eller plast innan arbetet påbörjas. Efter grundarbetet inleder vi målningen, antingen med grundfärg eller med den slutgiltiga färgen. Med kvalitetsfärg så brukar det räcka med två strykningar för att få till ett täckande resultat.

Vi städar alltid upp efter oss

När målningen är klart så tar vi omedelbart bort maskeringstejpen för att undvika att den fastnar och förstör färgen senare. När den målade ytan har torkat så har du helt nymålade, vackra och jämna ytor som gör att ditt rum, din fasad eller inredning fått en ny glans. Vi städar självklart upp efter oss när vi är klara.

Vi slarvar aldrig med grundarbetet